Така се прави чудно вкусна торта „4 лева“ (почти без пари, но страхотна)

3
1601

Тортата се казва „4 лева“, защото това е максимумът средства, които трябва да заделите за нея – просто перфектно

Тази вечер ви предлагаме едно толкова вкусно и евтино изкушение, че просто няма да му устоите.
Торта за 4 лева – къде се е чуло и видяло такова нещо?! Само че в нашия случай това е точно така.

Рецептата ни е една от любимите, защото освен супер евтина, тази торта се прави лесно и става неустоимо вкусна, както сами ще видите, щом я вкусите веднъж.

торта
Торта „4 лева“ е пред вас и може да я изпробвате, няма да съжалявате

Трябват ни само дванадесет белтъка, три чаши пудра захар. А за крема трябва да имаме 125 грама масло, четири яйца, четири лъжици какао, 250 грама пудра захар и една ванилия. Това са всички нужни и евтини продукти.

Първо разбиваме на сняг белтъците, докато станат гъсти и после добавяме малко по малко пудрата захар. Тази смес я разделяме на три равни части и всяка от тези части слагаме във форма за торта, която предварително сме застлали с хартия за готвене.



Печем блата в доста слаба фурна за не повече от петнадесетина минути. Изваждаме всяка една от корите последователно и полека отлепяме хартията с помощта на нож, който сме потопили във вряла вода.

Кремът правим от отлично разбитото масло, захарта, какаото, жълтъците и разбитите отделно белтъци. Накрая намазваме изпечените кори/блатове с готовия крем, украсяваме нашата торта по избор и я слагаме в хладилника, където трябва да престои няколко часа, за да стегне добре.

Това е цялата „хамалогия“ на тази лесна, бърза и почти без пари торта, която обаче става толкова вкусна, че може да я изядем цялата на един път – особено ако имаме и деца у дома – те просто я обожават.

Желаем ви добър апетит и да ви е много, много сладко! Сами ще се уверите, че това е един разкошен десерт, дори и когато джобът ни е изтънял до скъсване.

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Първо – някой не знае цените на продуктите в магазина 🙂 и второ – добре, че си пуснах клипчето, за да чуя за брашното и нишестето. Чудя се какви са тези блатове без брашно!?
    P.S. Няма ли редактори тук???

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.