Божие чудо! Икона на Иисус Христос у нас пуска миро (+фото)

0
746

Това е знак Божий, убедени са свещеникът-предстоятел и служителите от храма. Голямата икона на Иисус Христос пуска благовонно миро

Божие чудо е тази икона, която пуска миро

В миналото не е имало спомени иконата в този храм да е пускала миро.

Няма точни сведения кога ликът на Иисус Христос в храма е станал  чудотворен. Вярващите са се молили там десетки години. А мирото от иконата показва, че наистина притежава огромна сила.

В катедралния храм „Успение Богородично“ в град Пазарджик се намира голямата икона на Иисус Христос Пантократор – Вседържател.

Съвсем случайно, на Малка Богородица (8 септември)  свещениците от храма видели как от ръцете на Иисус Христос протекло миро.



В продължение на 3 дни иконата мироточила. Вярващите, които по това време били в църквата споделят, че наоколо се носел невероятен аромат.

Те различили мирис на тамян, но имало и други нюанси, писаха читатели на ТОПактуално.ком, които по това време били в храма.

Дни наред духовниците и вярващите не могли да разберат каква е причината за появата на благовонното миро.

iisus-miro-hram
Ясно се вижда как мирото се стича от ръката на Иисус Христос Сн: сем. Димитрови, читатели на ТОПактуално.ком

Според скептиците, това е лош знак. Поличба за бедствия, войни, стачки, бунтове и други катаклизми. Чрез мирото Господ Иисус Христос напомня, че сме грешни и предстоят тежки наказания.

Според оптимистите, стеклото се миро е знак за здраве и  благодат.

Дано те да са прави, а не скептиците!

Мирото, което само се появява и започва да капе или тече от иконите, притежава най-голяма сила, защото е от Бога.

Но всяка година в българските храмове са освещава елей (олио). Прави се веднъж в годината на Велики четвъртък след службата.

На Велики четвъртък се боядисват пасхалните яйца.

На този ден миряните също носят свое олио или зехтин. Духовниците четат специални молитви и то става лечебно както и светената вода.

Но онова миро, което се приготвя за църковни нужди е специално, защото му добавят още 57 съставки. Те се пазят в дълбока тайна.

Комбинацията от молитви, олио и останалите съставки превръщат „елея на радостта“ както го наричат в невиждана сила. Той е зареден с енергията на Светия дух.

Когато човек бъде миросан (сложен кръст на челото от миро) и приеме в уста няколко капки, той оздравява дори и от най-тежи болести.

Това миро разваля магии, възвръща душевното и телесно здраве. Дава духовна енергия на вярващите. Укрепва още по-силно тяхната вяра.

Приготвеното миро се свързва с т.нар. тройно служение. Най-ниската степен е царското служение. Следващата е свещеническото, а най-висшата е пророческото.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.