ЧУДО! Икона на Иисус Христос у нас пусна миро (ФОТО)

0
99

Неочаквано, иконата на Иисус Христос пусна миро. Това е знак Божий, убедени са предстоятелят и служителите от храма

До сега няма спомени икона в този храм да е пускала миро. Няма и сведения точно тази икона на Иисус Христос да е чудотворна, но вероятно вече  ще получи подобен статут, защото пускането на миро е един вид голямо чудо.

В катедралния храм “Успение Богородично” в гр. Пазарджик се намира голямата икона на Иисус Христос Вседържател (Пантократор).

Съвсем случайно, на Малка Богородица – 8 септември 2014 г. свещениците от храма видели как от ръцете на Иисус Христос тече миро.

iisus-miro
Голямата икона на Иисус Христос пусна миро

В продължение на 3 дни иконата мироточила. Вярващите, които по това време били в църквата споделят, че наоколо се носел невероятен аромат.Те различили мирис на тамян, но имало и други нюанси, научихме от  http://www.marica.bg.

Все още духовниците и вярващите не могат да разберат причината за това миро.

iisus-miro-hram
Ясно се вижда как мирото се стича от ръката на Иисус Христос

Според скептиците, това е лош знак – поличба за бедствия, войни, бунтове и други катаклизми. Чрез мирото Господ Иисус Христос напомня, че сме грешни и предстоят тежки наказания.

Според оптимистите, стеклото се миро е знак за здраве и  благодат.

Дано те да са прави, а не скептиците.

Освен появило се по чудодеен начин от иконите, миро може да  бъде  приготвено в храма от свещениците, които имат специално разрешение от Българския патриарх.

На  Велики Четвъртък, когато червим яйца, патриархът и свещениците благославят мирото, което се нарича също така “елей на радостта”.

Приготвеното миро се състои от елей и други 57 съставки, които се пазят в тайна.

Тройната комбинация от вложените съставки, молитвите на духовниците и силата на Светия Дух зареждат мирото с огромна сила.

Не случайно то може да лекува болести, да премахва магии, да помага на човек да възвърне своето душевно равновесие и други блаженства.

Приготвеното миро е свързано с т.нар. тройно служение – най-ниската му степен е царско служение, следващата е свещеническо, а най-висшата е пророческо.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.