Направете си чудна мини лазаня – лесна и бърза вкусотия!

0
445

Тази мини лазаня става наистина много вкусна, а и е красива и приятна за очите със своите миниатюрни форми

Днешната ни рецепта е за лесна и бърза мини лазаня, която е нищо работа за приготвяне. Дори и да нямате опит в кухнята, с тази вкусотия ще се справите перфектно само като следвате рецептата.

Трябват ни 500 грама кайма, 500 грама колбас по ваш избор, една чаша сос за спагети – готов, една чаша настърган кашкавал, сол и черен пипер на вкус и една опаковка листа за лазаня.

мини лазаня
Чудно вкусна и лесна рецепта за мини лазаня, става и отлично мезе

Предварително загрейте на 190 градуса фурната си, след това запържете каймата с колбаса, който сте нарязали на ситно. После тази запържена вече смес от месо, разделете на четири равни части.

Едната може да използвате при това готвене, а другите три да замразите за следващия ден, ако искате да си направите прясна лазаня.



Соса добавяме, когато каймата се е запържила вече добре. Разбъркваме ги заедно и слагаме настъргания кашкавал заедно с подправките. Отново разбъркваме.

Листата за лазанята, които сме купили готови, ги поставяме в една намаслена тавичка и върху тях редим от каймата с равен слой. Отгоре поръкваме отново с настърган кашкавал и слагаме във вече загрятата фурна да се пече за около 15 минути. По времето на самото печене, фурната включваме на 200 градуса.

Тези мини лазани стават страшно вкусни и апетитни, както сами ще се уверите. Чудни са, както за обяд, така и за вечеря, а защо не и за мезе. Децата много ги харесват и сме сигурни, че ще допаднат и на вас. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.