Съвременен часовник в 400-годишна гробница?

1
213

Намирането на съвременен часовник в китайка гробница отпреди 400 години е мистерия, за която все още няма рационално обяснение

Необичайният артефакт е открит в 400-годишна гробница, датираща от епохата на династията Минг, намираща се в Шангси, Южен Китай. Именно в нея от един от ковчезите изпада някакъв малък по размери предмет, който се оказва пръстен, а когато същият е почистен, се установява, че пръстенът има часовник, разположен върху неговата лицева страна. Оказва се, че стрелките на изненадващия артефакт завинаги са спрели да се движат в 10:06 часа. Най-шокиращото нещо обаче се оказва наличето на надпис върху повърхността на предмета, а именно „швейцарски“ или „Швейцария“ на английски език. Това веднага озадачава археолозите, тъй като днешна Швейцария е създадена през 1848 година, а датировката на самата гробница, в която е направено откритието, показва, че тя е от епохата на династията Минг и е на около 400 години.

Някои считат, че наличието на този необичаен артефакт доказва съществуването на пътешественици във времето. Според други малкият часовник се е озовал в гробницата много по-скоро – преди около един век, а има и такива, които считат, че предметът е бил пренесен вътре от някой плъх.

часовник
Как съвременен часовник се озовава в стара гробница?

loading...


1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.