Скритите тайни на растенията

0
298

Може ли растенията, подобно на други организми на Земята, също да чувстват и мислят по някакъв свой уникален начин, както считат някои техни изследователи на базата на многобройните си експерименти с тях?

Има изследователи, които считат, че растенията действително притежават интелигентност и могат да учат и запомнят, както и да реагират на най-разнообразни външни стимули.

Вярва се, че те могат да съхраняват събираната ежедневно сензорна информация, развивайки съобразно това и адекватно поведение. Факт, който е наистина удивителен, тъй като това доказва, че за да бъде обработвана информацията, не е нужен мозък.

Експерименти, провеждани с растенията, показват, че те реагират на анестетици, чрез които са приспивани, като именно тези опити карат някои учени да предполагат, че реагират на болка. Наред с това синтезират съставки, които имат болкоуспокояващ ефект върху човека.

Някои хора дори твърдят по време на сеанс по регресивна хипноза, че в свои минали превъплъщения тук на Земята са били различни растения и са притежавали индивидуално съзнание и мисли.



Вярва се, че растенията притежават и телепатия, тъй като са способни да реагират на различните човешки емоции и мисли, както и да изпитват болка и страх.

растенията
Растенията също са съзнателни организми?

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.