Министър Москов обяви основния и допълнителен здравен пакет (ВИДЕО)

0
152

Както вече стана ясно, от 2016 г. ЗОК ще обезпечава основен и допълнителен здравен пакет, реализирани по идея на министър Москов

В основния пакет ще бъде заложено незабавно и безплатно лечение на деца (детско здравеопазване), терапия на онкоболни и на страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

В основния пакет ще бъдат включени още животозастрашаващите инциденти.

Допълнителният пакет здравни услуги ще включва само определени диагнози, съобщиха по Нова ТВ.

Като пример дават пациент, който страда от херния.Въпросната херния трябва да бъде оперирана, но тя не е живото застрашаващо състояние и ще бъде планирана във времето.

Ако все пак въпросният пациент желае да бъде опериран незабавно, ще може да стане, но ще доплати.

Направено е предложение личните лекари вече да планират задължителните профилактични прегледи на своите пациенти и да ги уведомят за деня и часа, в който пациентите трябва да се явят при своето джи пи, за да бъдат прегледани.

moskov-zdrave
Министър Москов въвежда промени в родното здравеопазване

Голяма част от клиничните пътеки предстои да бъдат пренасочени и към поликлиниките.

Например, страдащите от очно перде и глаукома няма да бъдат оперирани в болницата, а в поликлиниките и в медицинските центрове, защото такава операция не изисква хоспитализация.

Идеята на Министерство на здравеопазването и по-точно на министър Петър Москов е постъпването в болница да става само за пациенти, които се нуждаят от хоспитализация, а не за всеки един здравословен проблем.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.