Facebook откликна на желанията на своите потребители

0
180

Facebook въвежда нови правила при използване на най-голямата социална мрежа в света

Социалната мрежа Facebook понесе огромни критики от своите потребители, защото при регистрация до сега се изисква да бъдат написани истинските имена на ползвателите, които регистрират нов профил.

Когато преди години Facebook въведе подобна практика, тя имаше за цел да да осигури по-голяма сигурност на хората, които си създават профили.

Оказа се точно обратното. Хакери, които могат да разбиват пароли и да проникват в чуждите профили, както и множество тролове, използваха достоверната лична информация на потребители за користни цели.

Затова потребителите настояваха това изискване да бъде променено. В крайна сметка те победиха, след като се намесиха правозащитници и различни обществени организации като EFF,  ACLU и други.От декември 2015 г. влизат в сила нови правила,  които бяха обявени на проведена пресконференция, писаха в   pcworld.bg.

facebook
Facebook удовлетвори желанията на потребителите

Facebook прави промяна в своята политика в 2 направления:

1.  Компанията позволява на потребителите да използват псевдоними и други имена при регистрация в социалната мрежа.

2. Когато потребители на Facebook подават жалби срещу други потребители, че използват фалшиви акаунти, жалбоподателите  ще трябва да се обосноват много по-подробно, отколкото беше до сега.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.