Необикновената „пияна“ гора

0
426

На двеста километра на юг от Москва се намира гора, в която част от дървета растат по изключително необичаен начин, заради което мястото се нарича „пияната“ гора

„Пияната“ гора се появява преди около половин столетие, след като на мястото на съществувала преди това дъбова гора, която е премахната, са засадени нови дървета – борове , част от които незнайно защо израстват по много причудлив начин. Местните жители обаче не помнят дали новите дръвчета от самото си засаждане са започнали да растат накриво, или това се случва впоследствие.

Твърди се, че в странната гора няма птици и трева, а освен няколкото дървета с необичайна форма, останалите дървесни видове, които растат там, са с напълно нормална форма и не се отличават с нищо по-различно.

Като най-вероятна причина за наблюдавания феномен в „пияната“ гора учените считат някаква геомагнитна аномалия, причинена от енергията на торсионните полета, излъчвани от геотектоничните разломи на земната кора, като именно тази енергия най-вероятно изкривява стволовете на самите дървета, придавайки има тази странна форма.

Местните жители обаче считат, че необичайните дървета притежават някаква по-различна енергия, влиеща положително на човека, а самото място, на което те виреят, е считано за лековито.



гора
„Пияната“ гора

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.