Такива картофи не сте яли – убийствено вкусно мезе (лесна и бърза рецепта)

0
653

Тези картофи са адски вкусни и се приготвят по наистина култова индийска рецепта

Днес ви предлагаме картофи, каквито повечето от вас със сигурност не са яли. Стават лесно и сравнително бързо, а са идеални, както за основно ястие, така и за приказно мезе.

Ако ги опитате, няма да съжалявате – за което гарантираме. Леки са и се топят в устата, а вкусът им е незабравим. Ето и самата рецепта за тяхното приготвяне, както и нужните продукти за това.

картофи
Чудно вкусни картофи, които са убийствено и леко пикантно мезе

Трябват ни зехтин за пържене, една глава лук – ситно нарязана, четири скилидки чесън, които сме пасирали предварително, около един сантиметър пасиран джинджифил, четири сварени картофа, 1-2 лъжици индийска подправка или къри, 400 грама домати от консерва, една лъжичка лют пипер, две лъжички захар, щипка сол и две чаши замразен грах.

Сварените картофи ги нарязваме на хапки и ги оставяме настрани. След това загряваме в тиган около 1-2 лъжици зехтин и слагаме вътре лука, за да омекне – не му трябват повече от две-три минути.



Прибавяме джинджифила и чесъна за около още една минута и чак тогава добавяме в тигана картофите.

Запържваме ги, докато лекичко се препекат и покафенеят. След това изсипваме отгоре им доматите и поръсваме с подправките, захарта и солта.

Оставяме всичко това да къкри за около десетина минути и накрая изсипваме вътре граха. Трябват му не повече от 4-5 минути в тигана, за да е напълно готов. Разбъркваме добре цялата тази вкусотия и сваляме от тигана.

Тези картофи по индийска рецепта стават просто уникално мезе – страшно вкусни, леко пикантни и се топят в устата. А колко бира или ракия изпиват, просто не ви е работа. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.