Направете си тази скоростна и неустоимо апетитна вкусотия за вечеря (лесна рецепта)

0
4770

Това ястие става чудно вкусно – различава се от класическия огретен, но пък по нищо не му отстъпва

Днес ви предлагаме една бърза и вкусна рецепта за апетитно ястие, което може скоростно да приготвите за вечеря. Може да го наречете и огретен, макар че е различен от добре познатия на всички, но е също толкова вкусен.

Ето как се приготвя, както и всички необходими продукти за направата му.

вкусотия
Страшна вкусотия, а става бързо и лесно

Трябват ни три яйца, три чаши мляко, лъжица прясна мащерка, но може и суха, сол на вкус, малко черен пипер, лъжица зехтин, един килограм картофи – обелени и нарязани на резени, 600 грама сурова наденица или суджук – режем ги на кръгчета, 300 грама настърган кашкавал и чаша настърган пармезан.

Първо загряваме предварително фурната на 200 градуса и намазняваме тавата, в която ще печем нашата вкусотия.



После разбиваме яйцата заедно с млякото, солта, пипера и мащерката, а в тавата нареждаме един пласт от картофите. Върху него поставяме и пласт от нарязания колбас и поръсваме с половинката от настърганите кашкавал и пармезан.

Сипваме една трета от сместта с яйцата, след което започваме отново да редим пластовете – картофи, колбас, настъргани кашкавал и пармезан. Най-отгоре завършваме всичко това с яйчената смес и слагаме във фурната да се пече за около един час.

Не забравяйте да проверявате дали е готово и ако е нужно, може да покриете тавата с фолио за печене. Дали са станали готови картофите, проверявайте с помощта на вилица. Този чуден огретен се сервира още докато е топъл и е страшно вкусен.

Сигурни сме, че ще ви хареса на всички, щом го опитате, макар да е по-различен от класическия. По вкус обаче изобщо не му отстъпва. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.