Предстоят още доста почивни дни до края на 2014 г.

0
249

На фона на всички проблеми, които имаме, да не забравяме, че ни предстоят още почивни дни до края на 2014 г.

През 2014 г. българите трябва да почиваме 114 дни.
Значително по-голямата част от тях вече отминаха, но не трябва да губим надежда, понеже остават още 2 и половина месеца до края на годината и предстоят едни от най-хубавите празници – Рождество и Нова година.
По Коледа почивката ще бъде от 24 до 28 декември (сряда до неделя).

Следват 2 работни дни – 29 декември и 30 декември. Почиваме на 31 декември и 1 януари 2015 г. Петък се пада 2 януари и би следвало новото правителство да го гласува като неработен ден, който ще се наложи да бъде отработен по-късно, писаха в http://profit.bg.

pochivni-dni
Предстоят още доста почивни дни до края на годината

Българите, които възнамеряват да пътуват някъде по Рождество и по Нова година, ще имат този шанс. Дори и тези, които ще си стоят у дома, пак ще са доволни да не бъдат на работа.

Най-недоволни са работодателите, защото казват, че от многото почивни дни търпят загуби. От една страна те трябва да плащат двойно възнаграждение  на своите служители и работници на основание чл. 264 от КТ.
От друга страна работодателите се оплакват, че след такива продължителни почивки служителите и работниците трудно се адаптират към работната среда. Те не са така производителни и често правят много по-голям брак.
Днес се случиха още 2 позитивни събития.
Патриотичният фронт се съгласи да работи съвместно с ГЕРБ и преговорите, които трите представителки  от ГЕРБ водят вече четвърти ден, днес се увенчаха с успех.
Другата позитивна новина е, че за първи път, откакто се случиха проблемите с КТБ,   днес в БНБ се проведе среща с  вложители на КТБ.  Такива официални  разговори се провеждат за първи път.

Група от десетина души вложители на КТБ са разговаряли днес с подуправителя  на БНБ Димитър Костов.

Репортер на bTV взе интервю с някои от тези вложители. По принцип информацията, която вложителите са получили е свързана с общи приказки.



Все още не се знае какво ще се случи с КТБ – дали ще бъде оздравена или ще бъде доведена до фалит и ликвидация.

Това решение трябва да стане ясно до средата на месец ноември или до 20 ноември, след като бъде гласувано от 43-то НС.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.