Най-пухкавата и вкусна картофена пита с шунка и кисели краставички (страшно лесна рецепта)

0
577

Тази картофена пита с шунка и кисели краставички е неустоимо изкушение

Предлагаме ви една любима рецепта – картофена пита с шунка и кисели краставички, която се топи в устата. Прави се много лесно и не ви трябва диплома по готварство за това. А когато я опитате, ще разберете, че си е заслужавало.

Ето я и нейната точна рецепта, както и всички необходими съставки за нея.

картофена пита
Уникално вкусна картофена пита с шунка и кисели краставички

За тестото ни трябват между 70 и 100 грама масло, едно яйце, половин лъжичка бакпулвер, малко сол, две чаши брашно и една чаша кисело мляко.

А за плънката са ни необходими сварени картофи, кисели краставички, шунка, пресен лук, магданоз – пресен, сол на вкус и яйце за намазване. Количеството на продуктите не е строго определено, защото зависи от личните ви предпочитания и вкус.



Първо разтапяме маслото и добавяме киселото мляко, солта, яйцето, бакпулвера и брашното, което предварително сме пресяли. Слагаме брашно, доколкото сместта може да поеме, за да се получи еластично и хубаво тесто. После го завиваме и го оставяме да втаса, за да удвои обема си.

Плънката приготвяме като добре намачкаме сварените картофи, заедно с нарязаните на ситно кисели краставички, шунка и магданоз, а после им слагаме и подправките.

Тестото го разделяме на две части като едната от тях я разточваме в предварително намазнена тава и поставяме върху нея плънката на равен слой. Покриваме я с другата част от тестото и намазваме с яйце като накрая на няколко места леко набождаме с вилица.

Поставяме във фурната, която вече сме загряли на 190 градуса и оставяме да се пече за поне половин час. Когато извадим нашата пита от фурната, оставяме леко да изстине, а после я режем и нападаме с кеф. Сами ще видите как се топи в устата и пленява вкусовите ви рецептори по удивителен начин. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.