Този празничен солен кекс изглежда сложен, но е супер елементарен (става чудно красив и вкусен)

0
430

Празничен солен кекс, с който може да се похвалите пред гостите на всеки празник и по всеки повод

Харесва ви, нали?! Уверяваме ви, че този празничен солен кекс е два пъти по-вкусен, отколкото е красив на външен вид. Това е идеална хрумка за всеки по-специален повод, още повече, че рецептата е страшно лесна – само „плаши“, че е сложен.

Ето как да го приготвите стъпка по стъпка така, че да ахнат всички след това.

солен кекс
Чудно красив и вкусен празничен солен кекс

Трябват ни четири яйца, чаша кисело мляко, лъжичка сода за хляб, половин чаша олио, 500 грама листа от спанак или цвекло, три чаши брашно, една чаша настъргано сирене.

За украсата са ни нужни десетина смлени ореха, малко маслини, чери доматчета, плодчета физалис, едно сирене крема, 125 грама заквасена сметана, връзка пресен магданоз и клечки за зъби.



Първо взимаме всички необходими продукти за кекса и ги смесваме заедно с реда, който е посочен в рецептата. Цвеклото или спанакът се попарват предварително през един гевгир с гореща вода, а после се нарязват.

Цялата смес вече готова, се изсипва в една форма за кекс, която преди това сме намазнили. Печем около 35 минути във фурната на температура от 180 градуса.

След това оставяме кексът да се охлади малко, а после го украсяваме. Това става като го намажем обилно отстрани с крема сирене и заквасената сметана. Предварително трябва да сме разбили крема сиренето, разбира се.

Поставяме после нарязания на ситно магданоз, а отгоре, с помощта на клечките за зъби, набождаме чери доматчетата и маслините, както и плодчетата физалис, които са по ваш избор – може и без тях.

Най-отгоре, за „десерт“, поръсваме със смлените орехи. Става чудно красиво и още по-вкусно кулинарно изкушение, което спокойно може да направите по всеки празничен повод и да го предложите на гостите си. Бъдете сигурни, че ще ги шашнете. Да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.