НАСА засне странно явление

0
326

Учените тепърва ще го разгадават

НАСА успя да заснеме доста странна и необичайна активност в масивната черна дупка Markarian 335.

От записа на НАСА ясно се вижда как черната дупка отделя необикновена светлина.
Учените отдавна установиха, че черните дупки са в състояние да погълнат различни обекти, но никой не предполагаше, че могат да „произвеждат” светлина.

Телескопът NuSTAR на НАСА е успял да улови короната на черната дупка. Уловеният лъч светлина е напълно непонятен за учените и те тепърва ще се опитват да разгадаят странното явление.
За пръв път учените от НАСА установяват, че черна дупка е в състояние да генерира енергия.
Изображенията, уловени от телескопа ще са от огромна полза за изучаването на възможностите на черните дупки и влиянието, което оказват върху Вселената.

Учените тепърва ще го разгадават
Учените тепърва ще го разгадават

Фиона Харисън, която е един от главните изследователи на НАСА също потвърждава мистериозността на енергийния източник. Необходимо е да бъде разгледана подробно цялата структура на черната дупка в пълните й размери, за да се отбележи някакъв напредък в разгадаването на мистериозното явление.



Въпросната черна дупка се намира на 34 милиона светлинни години от планетата ни, но учените разчитат, че тя ще даде отговор на много въпроси свързани с черните дупки в Космоса.
Учените от НАСА са убедени, че без оглед на начина, по който се образува светлинния лъч от черната дупка, със сигурност оказва някакво влияние върху функциите на Вселената.

Само преди няколко месеца световноизвестният физик Стивън Хокинг излезе с твърдението, че черните дупки водят към други Вселени, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.