В храм откриха дълго пазени мумифицирани феи (СНИМКИ и ВИДЕО)

0
687

Митичните същества и феи са част от фолклора на различни народи, те винаги са били обвити в тайнственост и мистерия, затова и тази находка се оказа сензационна

Митични елфи, феи и други чудни същества са легендарни герои от фолклора на редица народи и племена.

В миналото тайнствените феи са представяни като грозновати зелени същества, приличащи на малки тролове. По-късно, във викторианската епоха, тези малки феи са представяни като чаровни малки създания с прозрачни крилца, които помагат на хората и вършат чудеса.

Само преди броени дни излезе сензационната информация, че в будистки храм са открити останките на мумифицирани феи. Според будистката религия на Земята действат малки летящи богове, които по своето описание много наподобяват на загадъчните феи от ранните представи в Европа.

Малките летящи създания са с полупрозрачно зелено телце. Те, при нужда могат да стават невидими. Размножават се по вегетативен начин, като растенията –  появяват се като плодове по магичното дърво Нари Пон. Тези малки богове са покровителите на всички видове растителност на земята.



nari-pon
Митични феи спят в будистки храм

Недалеч от столицата на Тайланд, Банкок, се намира едно свято място – храмът Ват Пра Пангмуни, в който може да бъде намерена известната будистка светиня – мумифицираните останки на невероятни създания, които до момента са непознати за официалната наука.

Тайнствените останки се съхраняват в пищни стъклени саркофази. Всяка една от тези мумии на феи са с малки размери, не по-големи от човешки палец.

Но ето и какво показаха научните изследвания на мумифицираните феи. Будистите са известни като хора, които много държат на научните изследвания.

Дори и сегашния Далай Лама – Тензин Гяцо, съкратено от Джетсун Джамфел Нгаванг Лобсанг Йеше Тензин Гяцо, неведнъж е казвал, че ако учените успеят да докажат провала на будизма, последователите на тези религиозни и философски учения ще трябва да се откажат от своите възгледи.

Това не е толкова изненадващо, тъй като една от съхраняваните в будисткия храм Ват Пра Пангмуни мумифицирани феи често е била обект на научни изследвания.

nari-pon
Учените не могли да установят произхода на тази фея

Експертите открили, че тялото на феята има типично стандартни човешки пропорции, с изключение на по-издължените крайници, както и прекалено голямата глава, спрямо телцето на феята, с формата на цвете.

На ръцете и краката си феите имат също по пет пръста.

Но разполага и с ребра, уши, очи, нос и уста. Половите органи обаче на тези загадъчни същества са залинели и изчезнали.

Изучавайки външният слой на кожата на мумифицираните феи, учените установили, че тъканта наподобява на растение, а пипалата на главите им са изградени от материя, оприличаваща на сухи стебълца на непознати за науката растения.

nari-pon
Колко още мистерии има по света

Специалистите предположили в началото, че мумията всъщност представлява недоразвит човешки ембрион, но след като направени обстойни прегледи с рентген, учените установили, че у феите имало добре развит скелет, зъби и вътрешни органи, или с други думи казано, това тяло е било на възрастен индивид.

Учените били изненадани от необичайната находка. Те заявили, че не могат да установят произхода на това същество и затова върнали мумифицираната фея в храма.

Те са категорични, че това откритие е свръхестествено и трябва да го оставят да почива там, където е прекарало векове.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.