„Дишащата земя“ – интересно явление в канадска гора

0
531

Жител на канадската провинция Нова Скотия стана свидетел на много интересно явление в една местна гора – т.нар. „дишаща земя“

Става дума за канадеца Браян Нъдъл от провинция Нова Скотия, който е направил видео с мобилния си телефон на едно много любопитно природно явление, докато се разхожда в една гора, която се намира близо до мястото, където живее, а впоследствие да заснетият клип е качен и в интернет, където е гледан за няколко дни от милиони хора от цял свят.

На видеото се вижда, че част от земята във въпросната гора, покрита с опадали листа и мъхове, ясно се движи. Според Браян Недъл, който е естественик, това е заради действието на силния вятър, духащ в този момент в района и причинява движението на разклонените коренови системи на дърветата наоколо, в резултат на което пък горният почвен слой периодично се надига и спада.

Недъл обаче казва, че не е ставал свидетел на подобно интересно явление по време на разходките си в близката гора до този момент. Той кръщава заснетия клип, показващ явлението, „Ние обичаме Канада“ и го показва в профила си във Фейсбук.

гора
„Дишащата земя“ – интересно явление в канадска гора



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.