Таоското бучене – странният шум

0
319

Сред най-странните и все още необяснени от науката мистерии в света е и т.нар. Таоско бучене, представляващо нискочестотен шум, който само отделни хора могат да чуят

Този особен феномен дължи името си на американския град Таос в щата Ню Мексико – едно на пръв поглед обикновено място за живеене, но не и за всичките му жители, тъй като част от тях чуват нещо много необичайно, което останалите не могат да доловят със слуха си – много особен нискочестотеш шум, идващ от пустинята, който те оприличават на звука, издаван от дизелов двигател.

Заради пулсиращия и натрапчив шум стотици жители на Таос имат проблеми със съня, а освен това се оплакват от редица физически неразположения, сред които тревожност, кръвотечение от носа, главоболие, дихателни проблеми и нарушения на равновесието.

Независимо че в града са правени множество изследвания, за да бъдат открити точните причини за появата на този толкова необичаен шум, засега все още няма окончателен отговор на тази любопитна загадка. За подобно бучене се съобщава и от други райони по света, но и там също така не е ясно на какво точно се дължи то.

шум
Странният шум все още остава загадка



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.