Необикновена древна находка изумява науката

0
235

През 80-те години на 20 в. е открита находка, която засега не е обяснена от официалната наука – вкаменен човешки пръст на възраст от около сто милиона години

Необикновената находка е намерена напълно случайно в една каменна кариера в американския щат Тексас през 80-те години на XX век. Палеонтолозите, които са я изследвали по-късно, смятат, че за да се фосилизира именно по този характерен начин, човешкият пръст е бил затрупан за кратко, а впоследствие пък за много дълго време е бил в безкислородна среда. Самият човек пък, на когото е принадлежал, най-вероятно е починал от много бърза и насилствена смърт.

Тайнствената находка е изследвана с ядрено-магнитен резонанс, рентген и компютърна томография, които ракриват характерни вътрешни структури в нея, които се подреждат в концентрични кръгове, а други извършени анализи пък показват наличието на сухожилия, кости и стави. Независимо от това не е определено с точност на какъв вид същество е принадлежал вкамененият пръст, тъй като би било направо невероятно ако става въпрос за примат, тъй като преди сто милиона години на нашата планета все още господари в животинския свят са динозаврите, които по-късно изчезват.

находка
Странната находка озадачава науката

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.