Страхотни и много лесни питки с шоколад (децата умират за тях)

0
506

Тази рецепта за питки с шоколад е любима на всяко хлапе, а се прави много лесно

Предлагаме ви един страшно вкусен и лесен десерт, в който ще се влюби цялото семейство и особено малчуганите. Това са тези питки с шоколад, които се правят простичко и бързо, но затова пък не може да ги оставите после.

Ето какви продукти са ви необходими за приготвянето на рецептата и как точно става то. Не е никак „страшно“, както сами ще се уверите, дори и да не считате себе си за майстор готвач.

Чудно вкусни питки с шоколад
Чудно вкусни питки с шоколад

Трябват ни 250 грама извара, шест лъжици олио, шест лъжици прясно мляко, 300 грама брашно, едно пакетче бакпулвер, едно пакетче ванилова захар, 125 грама захар, щипка сол, 100 грама начупен шоколад и едно яйце.

Приготвянето става много лесно. Първо смесваме в една по-горяма купа всички необходими продукти, само без яйцето и започваме да правим от тях тесто.



След като тестото е готово, с ръцете го оформяме на руло, а рулото нарязваме на няколко еднакви по размер парчета. От всяко едно парче оформяме питка и тези питки нареждаме в тавичката за печене, която предварително сме постлали с хартия за печене.

Разбиваме яйцето и намазваме всяка една питка с него отгоре. След това пъхаме тавата във фурната, която вече е загрята на 180 градуса и запичаме питките с шоколад за около двадесетина минути.

След като видим, че нашите вкусни питки с шоколад са вече напълно готови, вадим ги от фурната и ги оставяме да поизстинат настрани, покрити с кърпа. А после няма нужда да обясняваме – всеки от семейството си грабва по една питка (за децата може и по две – по една във всяка ръчичка) и сладко си ги хапваме. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.