Предсказание на Тесла от далечната 1926 г. се сбъдна през изминалите години

0
945

Той правел и точни предсказания

tesla-nikola
Тесла направил предсказание през 1926 г. за употребата на настоящите смартфони Сн: ФБ

Емблематичният Никола Тесла не е бил само уважаван учен от края на 19 и началото на 20 век.

Най-голямата заслуга на Тесла към човечеството е АС (променливият ток) в електроснабдителна система.

Когато в САЩ през 1893 г. се провежда Всемирното Колумбово изложение, целият Ниагарски водопад е осветен от Тесла с електричество и този непознат за много хора феномен оставя незабравими спомени в съзнанието на десетки хиляди.

Никола Тесла бил един изключителен човек.Той владеел 8 чужди езика. Регистрирал повече от 300 патента, припомниха от hicomm.bg.

Много интересни факти за живота и изобретенията на Никола Тесла ще научите от видеото, в което проф. Бойко Рангелов увлекателно разказва на Стойчо Керев и на всички зрители на култовото научно-познавателно предаване “Въпрос на гледна точка”. “Въпрос на гледна точка” е правоприемник на новия формат на Стойчо Керев “Новото познание”. То се излъчва по БНТ 2.

През 1926 г. Никола Тесла дава интервю на известния по това време Джон Б. Кенеди.

По време на това интервю Тесла обяснява нещо, което в онези години хората въобще не са можели да разберат за какво става дума, но днес почти 90 години по-късно модерният човек осъзнава, че думите на учения и изобретател са били пророчески, защото ние вече използваме активно предсказаните от Тесла смартфони.

Ето как са звучели пророческите слова на Тесла в далечната 1926 г.:

“Когато радиотелефонията бъде  приложена напълно, цялата Земя ще се  превърне в огромен мозък, който е изграден от частици„ Едно  истинско и ритмично цяло.

Ние ще можем да общуваме помежду си незабавно, без значение на разстоянието.

Не само това. Чрез телевизията и чрез телефонията ние ще се виждаме и ще се чуваме един с друг идеално, сякаш сме лице в лице, без значение, че  разстоянията между нас са хиляди или десетки хиляди километри.

Инструментите, чрез които ще бъдем  в състояние да направим това, ще бъдат неочаквано  опростени  в сравнение с телефоните, които използваме сега.

Хората ще носят своя  телефон в джоба на своята жилетка.”

Ако през 1926 г. предсказанието на Тесла е било налудничаво, днес ние живеем с тази реалност. Още повече, вече не можем без нея.

Превод от английски език: Милена Христова

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.