Направете си разкошна арабска баклава (лесна и бърза рецепта)

0
2446

Тази арабска баклава е уникално вкусна и ще допадне на семейството, а и на гостите ви

Предлагаме ви един разкошен десерт, който се прави и много бързо и лесно. Това е известната арабска баклава, чиито вкус изобщо не отстъпва на турската такава.

Рецептата е една от нашите любими, защото не е никак сложна за изпълнение – трябва ни само желание и малко време. Даваме ви всички необходими продукти и точния начин, по който се приготвя това кулинарно и вкусно изкушение.

баклава
Арабска баклава – чуден, лесен и наистина разкошен десерт за цялото семейство в спокоен домашен уикенд

Трябват ни един пакет точени кори, а за плънката са необходими половин лъжичка канела, 200 грама орехи, шест яйца, 100 грама брашно, 200 грама захар.

Сиропът се прави от три чаши захар, един грам лимонтузу, две чаши вода.



Първо разбиваме добре белтъците на сняг и после добавяме към тях жълтъците. Смиламе захарта и орехите за блата, а после прибавяме канелата и брашното като разбъркваме много добре всичко това.

Чак накрая прибавяме сместта от белтъците и жълтъците като отново бъркаме хубаво. Взимаме една намаслена предварително тава и разстиламе в нея шест от готовите кори за баница една върху друга. Не забравяме да намажем обаче всяка една от тях с малко разтопено масло.

После изсипваме сместта за плънката, която покриваме с останалите кори за баница – също намазнени преди това. Разрязваме внимателно на ромбчета и поставяме във фурната, където се пече на 200 градуса.

Докато нашата арабска баклава се пече, приготвяме сладкия захарен сироп. Заливаме баклавата обаче, чак когато е готова и вече поизстинала. Става страшна вкусотия, от която ще си оближете пръстите. Да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.