Направете си чудно вкусно маслинено руло (страшно бърза рецепта)

0
349

Това апетитно маслинено руло става за само половин час във фурната

Днес ви предлагаме едно любимо и страшно лесно за приготвяне руло, а именно маслинено руло. То се прави за има-няма 30 минути във фурната, а продуктите за него изобщо не са скъпи.

Ето точната рецепта за приготвянето му и всички съставки, както и начинът на майсторската изработка на тази вкусотия.

Маслинено руло, което става вкусотия и половина
Маслинено руло, което става вкусотия и половина

Трябват ни 700 грама кайма, една глава лук, пет сварени и едно сурово яйце, 70 грама зелени маслини, сол и черен пипер на вкус.

Първо нарязваме лука на ситничко и го прибавяме към каймата, заедно със суровото яйце, черния пипер и солта. Разбъркваме добре всичко това и остяваме за малко настрани.



Сварените яйца ги нарязваме на по-едрички парчета, а зелените маслини разрязваме на четвъртинки. Смесваме нарязаните маслини с нарязаните сварени яйца.

След това взимаме една чиста кърпа и я поставяме леко намокрена с вода върху плота. Върху нея разстиламе каймата на дебел пласт, а в средата й поставяме плънката. След това като си помагаме с кърпата, завиваме всичко добре на руло.

Поставяме вече готовото руло в тавичка, която сме намаслили предварително и печем за около половин час на фурна, загрята на 200 градуса.

Вадим накрая от фурната, оставяме рулото да се охлади малко, а после го нарязваме и сервираме с гарнитура по наш избор.

Това маслинено руло перфектно върви със салата от варени картофи, но ако сте на диета или разделно хранене, може да комбинирате със салата от свежи зеленчуци или зеленчуци на пара.

Както и да го поднесете, трябва да знаете, че е невероятно вкусно и ще се услади на всички в семейството. Желаем добър апетит и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.