Японска техника за освобождаване от стреса

0
279

Трябват ви само няколко минути, за да се освободите от насъбралото се напрежение

Стресът е навсякъде около нас и колкото и да не си признаваме, попадаме рано или късно в негов плен.

Според древна японска техника обаче всеки може да контролира нивата на стреса като трябва само да придържа един от пръстите на ръката си. Японците вярват, че всеки един от пръстите е отговорен за определена емоция, в това число и стреса.

Твърди се, че ако сте гневни, притеснени или изплашени, просто трябва да хванете отговорния за това пръст и отново ще си върнете спокойствието.
Според древната японска техника палецът е отговорен за притеснението, показалецът – за стреса, средният пръст – за гнева, безименният – за тъгата, а малкото пръстче – за усилието.

Трябват ви само няколко минути, за да се освободите от насъбралото се напрежение
Трябват ви само няколко минути, за да се освободите от насъбралото се напрежение

Когато усетите, че сте подвластни на някоя от тези емоции, хванете пръста отговорен за това и го задръжте. Няма определено време, което трябва да държите пръста, за да се освободите от стреса и напрежението, тъй като времето се определя съгласно индивидуалното състояние, в което се намирате. Първо хванете пръста на едната, а след това на другата ръка.



Изследвания на психолози сочат, че водата също може да бъде използвана като ефективен метод за намаляване на стреса и напрежението. Дори само да съзерцаваме водата, можем да сведем до минимум напрежението, което сме насъбрали през деня.
Доказано е, че хората живеещи в близост до водни басейни са значително по-спокойни и уравновесени в сравнение с останалите, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.