Неизвестни форми на живот в човешките черва

0
253

Генетично изследване на човешки чревни бактерии разкрива, че червата ни са обитавани от странни същества, които според някои биолози  са вероятно нова форма на живот, за която науката не е знаела до момента

Учените Филип Лопез и Ерик Батеста провеждат изследване в университета „Пиер и Мария Кюри“, разработвайки нов метод за определяне на най-различаващите се помежду си форми на живот, намиращи се в чревната микробиома, чрез изследване на общо 86 семейства гени, прехвърлящи се рядко от един организъм в друг. Въпросните гени, поне на теория, могат да се използват за разграничаване на различните форми на живот, част от известните досега биологични домейни – бактерии, археи и еукариоти.

По този начин генетиците разкриват, че приблизително една трета от маркерните гени не са част от тези домейни. Може да става въпрос за нов биологичен домейн или пък самите специфични маркерни гени са по-вариативни от известното досега. Може да се окаже и, че естественият подбор е станал причина за ново генетично разнообразие.

За да се даде точен отговор дали това са непознати форми на живот, е нужно въпросните организми да бъдат изолирани и задълбочено изследвани, което е сложна задача, тъй като науката все още не знае как да култивира в лаборатория голяма част от бактериите.

живот
Нови форми на живот в човешките черва?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.