Необикновена сфера под водата

0
289

Водолази случайно се натъкнаха край турските брегове на странна полупрозрачна сфера, която е във вид на мехур с огромни размери

Необичайната находка е открита случайно на дълбочина 22 м край турския град Фетие от водолази , които се натъкват на тайнствена сфера, която на външен вид изглежда като желе, а на пипане пък е много мека, заради което е и наречена „желатиновата капка“.

Впоследствие видеото, показващо необичайното откритие на водолазите, е качено във виртуалната мрежа, а експерти заявяват, че въпросната сфера всъщност е не друго, а огромно по размери яйце на червен летящ калмар. Същите добавят освен това, че шансът да бъде открит и видян подобен рядък обект е изключително малък заради краткия инкубационен период на развитие и значителната дълбочина. Това се оказва и най-голямото по размери яйце на калмар, което специалистите са виждали до този момент.

Самото предположение на учените относно находката се базира на една друга находка, открита още през 2008 година, която тогава е наречена „ясли“ на бъдещи калмари Хумболт. Предполага се, че интересната сфера всъщност защитава яйцата от въздействието на различни микроби и в нея могат да се съберат до два милиона растящи организма.

сфера
Необикновената сфера под водата



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.