Направете си крехко месце в хрупкаво тесто (уникално вкусна рецепта)

0
337

Крехко месце в хрупкаво тесто – такова кулинарно изкушение е радост за всяка трапеза

Днес ви предлагаме една наистина голяма вкусотия – крехко месце в хрупкаво тесто. В нашата рецепта ще го приготвим със свинско месо, но трябва да знаете, че става и с всяко друго – зависи само и единствено от вашия личен вкус.

Приготвя се много лесно и приятно, а става наистина супер вкусотия. С винце, биричка или малко ракия, както му се казва – заспива играта.

Чудно вкусно, ароматно и крехко месце в хрупкаво тесто
Чудно вкусно, ароматно и крехко месце в хрупкаво тесто

Ето всички необходими продукти и точният начин за измайсторяването на това кулинарно чудо.

Трябват ни 600 грама свинско месо, една глава лук, един морков, една зелена чушка, малко целина на вкус, 300 грама бутер тесто. За маринатата са ни нужни половин ситно нарязана люта чушка, розмарин, мащерка, сол и черен пипер на вкус, три-четири скилидки чесън и три лъжици зехтин.



Първо смесваме всички подправки за маринатата като добавяме и зехтина. Намазваме добре свинското месо и оставяме поне за час в хладилника, за да може мерудиите да си пуснат добре и да овкусят чудесно месото.

През това време нарязваме чушката, целината, моркова и лука, като запържваме всички тези зеленчуци и подправяме на вкус. Тестото го разточваме и върху него поставяме на равен пласт зеленчуците, които вече са леко запържени.

Върху тях поставяме и месото, завиваме добре на руло и пъхаме във фурната, където печем за около 35 минути на температура от около 170-180 градуса.

Колко вкусно става това ястие, вие сами ще се убедите, когато го опитате. Идеално е, както за обикновен обяд или вечеря, така и за специален повод, защото е оригинално и идейно.

Да ви е сладко на всички и не забравяйте да изненадате с тази рецепта най-добрите си приятели.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.