Чуден ванилов сладкиш с вишни – сочен и вкусен

0
977

Този ванилов сладкиш с вишни се прави лесно и става много сочен и апетитен

Днешната рецепта е за нещо, с което може да си подсладим душичките. А именно вкусен ванилов сладкиш с вишни. Прави се бързо, не отнема много време и енергия, но за сметка на това е идеален за всяка трапеза – дори без специален повод.

Това са точните продукти за приготвянето и стъпка по стъпка как става то.

Вкусен и сочен ванилов сладкиш с вишни
Вкусен и сочен ванилов сладкиш с вишни

Трябват ни четири чаши брашно, чаша и половина захар, една чаша вишни – ако нямате пресни, може и плодове от компот, 500 грама газирана вода, 100 грама олио, 10 грама бакпулвер, едно пакетче ванилова захар, пудра захар за поръсване, щипка сол.

Първо смесваме бакпулвера, брашното, захарта, солта, ваниловата захар и към тях прибавяме олиото, заедно с газираната вода. После разбъркваме много добре.



Поръсваме вишните с грис или брашно, за да могат равномерно да се разбъркат с тестото ни. После половината от тестото го изсипваме в намаслена тавичка, а върху него поставяме вишните и изравняваме слоя.

Отгоре поставяме останалата част от тестото и отново заравняваме. Пъхаме във фурната и печем на около 190 градуса, докато сладкишът придобие онази апетитна златиста коричка. Обикновено не му отнема повече от половин час, за да бъде съвсем готов.

Като извадите сладкиша от фурната, оставете го леко да се охлади и чак тогава го извадете от тавичката. По желание и за красота го поръсете отгоре с пудра захар. Този десерт става наистина разкошен и много вкусен, а ако искате да е несравнимо сочен и апетитен, просто поставете в него повече вишни.

Желаем добър апетит на всички и да ви е чудно вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.