Страшна вкусотия – децата полудяха по нея (скоростна рецепта)

0
576

Хлапетата наистина са луди по това ястие, което, за радост на мамите, става супер бързо и приятно

Ще ви покажем една рецепта за чудна вкусотия, по която децата направо пощуряват. Че е вкусно, вкусно е, но и е страшно бързо за приготвяне, което е от съществено значение в нашето забързано ежедневие.

Запишете си какви продукти ви трябват и начинът, по който да направите това солено лакомство за цялото семейство.

Чудна вкусотия, зарадвайте малчуганите с нея и ще видите реакцията им
Чудна вкусотия, зарадвайте малчуганите с нея и ще видите реакцията им

Трябват ни едно пушено пилешко бутче, една сладка чушка, един морков, една-две скилидки чесън, подправки по ваш избор – може риган, босилек, чубрица, мащерка, салвия, черен пипер и сол на вкус, както и бутер тесто.

Първо трябва да настържем на по-едро моркова и да нарежем чушката на тънки лентички, а пилешкото месо на малки или средни кубчета. Чесъна го пасираме или режем много на ситно, както правим и с всички зелени подправки, които сме решили да поставим в нашата вкусотия.



За около пет-шест минути запържваме леко в тиганче чушката и моркова, след което към тях добавяме чесъна вече пасиран и разбъркваме добре за около още две-три минути.

После смесваме зеленчуците с нарязаното месо и разбъркваме много добре всички тях. Бутер тестото предварително сме нарязали на кръгчета, като върху всяко кръгче поставяме от готовата вече плънка.

Последната стъпка е да поставим нашите бутер кръгчета с вкусна плънка във фурната, която сме нагряли до 180 градуса и да оставим да се запекат, но за не повече от десетина минути.

Когато са вече готови, извадете ги, оставете ги да се охладят малко и може спокойно да ги сарвирате. Толкова вкусни стават, че пръстите ще си оближете. А ако около вас има хлапета, направо не ни се мисли – взимайте си бързо, защото със сигурност ще унищожат цялата тава.

Да ви е много сладко на всички и добър апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.