ТОП 6 начина да се избавите от неприятните миризми в дома си

0
1040

Днес можете да избирате между много и различни препарати, с които да се борите с неприятните миризми. Но не трябва да подценявате действието на естествените продукти

Неприятните миризми в хладилника са огромен бич за всяко домакинство.

миризми
Борбата с неприятните миризми е лесна

В търговските вериги има различни капсули и други обезмирисители, но сега ще ви научим как бързо и лесно да върнете свежия въздух във вашия хладилник.

Дори и да поставяме храните и продуктите в плътно затворени кутии или здрави кесии, не сме застраховани от образуване на неприятните миризми.

Първият начин за борба е да сложите 2 – 3 препечени, но студени филийки хляб в хладилника. След като стоят 2 – 3 дни, изхвърлете ги в течаща вода (не в боклука, защото е грехота).Вторият и много по-ефикасен начин е да сложите съд с утайка от кафе в хладилника. Само за няколко часа утайката от кафе попива неприятните миризми.

Единственото изискване е утайката да бъде студена.

Ако сте нарязали чесън или червен лук на дъската за готвене, а вашите ръце и дъски са се напоили с тяхната миризма, можете да ги измиете с оцет; със сода за хляб или да направите разтвор в произволна пропорция от сода и оцет. После търкате дъските, оставяте ги да престоят малко време (30 минути) и изплаквате обилно с вода.

Това важи ако сте чукали чесън в дървеното хаванче.

Когато чистите и режете риба, ръцете ви отново ще прихванат от неприятните миризми.  Затова трябва да ги измиете с оцет. Докато пържите риба на котлона, дори и включеният ширм не може да спаси помещението от неприятните миризми.

Затова, налейте чаша с оцет и я оставете до печката. Оцетът ще поеме неприятните миризми на пържено и на риба.  Оставете оцета и след като свършите със самото пържене.

Ако от канала на вашата мивка започнат да се появяват неприятните миризми, а не можете да откриете конкретна причина, може би тръбите са започнали да изсъхват.

Направете промивка на тръбите с помощта на белина. Наливате 20-30 мл белина в канала и заливате с вряла вода.

Друг способ да премахнете неприятните миризми от мивката е да приготвите смес от хлебна сода и оцет. Сипвате я в канали отново заливате с вряла вода.

 

loading...