В чужбина строят мост само за 43 часа (ВИДЕО)

0
373

Как се строи мост? Бавно и трудно, ще каже някой. Да, ама не. В чужбина го правят само за 43 часа

Онова, което ще видите от видеото по-долу, ще разбие всички ваши представи за строителство на пътища и мостове, защото нашата родна действителност коренно се различава от тази в Китай.

Ние сме свикнали да гледаме как един работник работи, а още 5 седят около него, пушат цигари, дават акъли и после се оплакват, че заплатите им били ниски и нямали мотивация да работят.

Ние сме свидетели как след водния цикъл в много градове в България положиха хубав лъскав асфалт и само месец по-късно започнаха да го разкопават, защото се появиха проблеми от различно естество и така загрозиха асфалтираните улици.

Ако големият строител уста Кольо Фичето можеше да гледа от Небето какво строителство правят днес неговите наследници в занаята, сигурно място не може да си намери от яд, защото неговите мостове макар и не добре поддържани, продължават да съществуват, а на много места все още ги използват.



most-kitai
Дали и ние някога ще се научим да строим мост за 43 часа?

Но в Китай има желязна дисциплина и там се работи бързо и качествено.

Видеото е направено на забързан каданс, но въпреки това можете да различите ден, нощ и отново ден, през които строителството тече с пълна пара.

Обърнете внимание колко машини едновременно полагат асфалта. Каква маркировка направиха и как след няма две денонощия, потокът от коли се движи сякаш, този мост е бил на това място от много години.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.