Сляпа германка с раздвоение на личността прогледна

1
267

Германски лекари се сблъскаха с уникален медицински случай – сляпа жена, която страда от дисоциативно разстройство на личността, изненадващо проглежда заради псхичното разстройство, от което страда

Става въпрос за 37годишна жена, която е с диагноза кортикална слепота, след като на 20-годишна възраст преживява нещастен случай и част от главния й мозък е засегната. 

Наред с това при пациентката е открито и психично разстройство, заради което при нея се наблюдава раздвояване на личността – в нея едновремнно живеят цели десет различни персонажа, които са различни по възраст, пол и темперамент, като някои говорят на чужди езици.

С необичайния случай се заемат двама психолози – Ханс Страсбургер и Бруно Валдвогел, като резултатите от работата им по-късно са публикувани в специализираното издание „PsyCh Journal“.

По време на изследването се установява, че зрението на жената се възвръща в рамките на няколко секунди, след като в нея се изяви един от населяващите я образи – на тийнейджър, а след продължително лечение пациентката започва да вижда, когато в нея се проявяват 8 от всички 10 личности.



Лекарите стигат до заключението, че слепотата й не се дължи на някакви физиологични увреждания, а изцяло на психичното й разстройство.

Жената проглежда в резултат на раздвоението на личността си
Жената проглежда в резултат на раздвоението на личността си

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Няма раздвоение на личността!!! И ма обсебващи души които не всеки може да усети да се вселят в него.Много е казано за това но вие не вярвате.Ако ви се случи да се сблъскате в живота с такъв човек,ще бъдете изумени.Последното нещо което четох в нета е,че лекар изказва съмнения,че болните от жизофрения всъщност са обсебени от духове,

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.