Кулинарно чудо: Ловджийски банички – няма как да ги подминете (страшно вкусна рецепта)

0
391

Ловджийски банички, които само при аромата им, те карат да се облизваш прегладнял

Предлагаме ви една неустоима рецепта за ловджийски банички, които ще ви накарат да се влюбите от първа хапка и дори от първо помирисване. Вкусът им е ненадминат, а приготвянето неочаквано лесно.

Дори и да нямате опит в готвенето, бъдете сигурни, че винаги ще ви се получат. Само следвайте следните указания.

Ловджийски банички, които връщат от пътя - гаранция
Ловджийски банички, които връщат от пътя – гаранция

Трябва ни един пакет тракийски кори, две яйца, една кофичка кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, три лъжици олио.

А за плънката са необходими един пакет кайма, един морков – настърган на ренде, една глава лук, пет печени червени пиперки, една чаша сварен грах, щипка сол и черен пипер на вкус.



Най-напред запържваме леко каймата, заедно с морковите и лука, който сме нарязали на средни по големина парченца. Към тях след това добавяме граха и нарязаните пиперки, а после разбъркваме хубаво и овкусяваме с подправките.

Всеки лист от корите на баницата мажем с готовия вече сос, който сме направили като смесим содата за хляб с киселото мляко, яйцата и олиото. След това поставяме в единия край на листа от плънката и прегъваме на две, а после навиваме на руло.

Готовите банички ги подреждаме в тавичка, която сме намаслили първо, за да не залепват. Всяка една от баничките в тавата намазваме хубаво с готовия сос от киселото мляко и яйцата, а накрая правим един разрез с нож в средата.

Слагаме ловджийските банички да се пекат във фурната, която както обикновено, сме загряли предварително. Печем докато не видим, че баничките са добили апетитен златист цвят, а уханието им не ни „хване“ за носа. После ги изваждаме, оставяме ги за малко да изстинат и ги хапваме с огромно удоволствие.

Пожелаваме да ви е много сладко на всички, защото тези ловджийски банички са вкусотия, която малко хора биха подминали, без да им се напълни устата от мерак да ги вкусят. Добър апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.