Разкошни руски банички – не можете да ги оставите (убийствен вкус и лесна рецепта)

0
293

Това наистина са едни от най-вкусните банички, които сме опитвали – руски банички

Днес ви предлагаме една супер вкусна рецепта за разкошните руски банички. Пръстите ще си оближете и няма да ги оставите, което е гарантирано. А начинът им на приготвяне е едновременно бърз и лесен – затова им пишем отличен по всички параграфи.

Трябват ни 250 грама брашно, 200 грама масло, половин чаша вода, 250 грама сирене, 125 грама захар, 50 грама стафиди, два жълтъка, половин лъжичка сол и 125 грама разтопено масло.

Страшно вкусни руски банички, ще останете очаровани
Страшно вкусни руски банички, ще останете очаровани

Първо нарязваме на парченца твърдото масло и го размесваме най-напред с брашното, а накрая и с пръстите. Добавяме по мъничко вода, за да замесим добре тестото.

После го разточваме и го нарязваме на парченца, а всяко парченце поставяме в малки форми за сладки. Разбиваме захарта със сиренето и прибавяме към тях разтопеното масло, двата жълтъка и стафидите.



С тази готова смес започваме да пълним около две-трети от формичките, в които вече сме сложили тестото си. Накрая ги слагаме да се пекат в загрята на по-силно фурна – някъде около 220 градуса.

Нека да се пекат, докато се зачервят – това обикновено отнема приблизително към 15-20 минути. Докато са още топли, ги изваждаме и ги оставяме съвсем леко да поизстинат, а после ги хапваме още топлички.

Тези руски банички са цяло изкушение за вкусовите ни рецептори и сме сигурни, че няма да ги оставите, докато тавата не се изпразни изцяло от съдържание. Желаем добър апетит на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.