Блъснаха рокер у нас: Кога ще свърши войната по пътищата?

0
255

Пътната драма у нас изглежда никога няма да свърши. Не е само блъснатият  рокер.  Животът на толкова много жертви насила беше отнет от водачи егоисти

Рокер се движи с мотор,  с позволената от закона скорост. На кръстовище, водач на лек автомобил марка „Мицубиши Колт“ отнема предимството на мотора и двете превозни средства се блъскат.

Младият рокер паднал встрани, но няма сериозни травми или счупвания.

Щети са нанесени по лекия автомобил и по мотора, писаха в „Трибали“.

motor-vraca
Блъснаха рокер у нас. Добре, че няма жертви

Направена е проверка за алкохол с дрегер на двамата водачи, която отчела, че не е употребен алкохол.



Катастрофата се е разиграла около 09:00 часа в гр. Враца.

Добре е, че няма сериозно пострадали, но тези ПТП-та трябва да накарат всички водачи да се замислят как шофират в населените и извън населените места.

Идват студени и дъждовни дни, а след тях ще завали сняг. Рокерите ще приберат моторите, но с това пътната обстановка не става по-лека.

Пътищата ще станат мокри, а задържащите се слана, а след това лед са опасни ако се шофира с висока скорост.

Вечер става тъмно все по-рано, а хората в студа обличат повече тъмни връхни дрехи – черни, кафяви, тъмно сини, които се забелязват изключително трудно, ако улиците не са добре осветени.

Водачите на МПС-та винаги трябва да дават предимство на пешеходните пътеки, защото точно там трябва да пресичат пешеходците.

Дисциплина на пътя се изисква и от пешеходците. Те не трябва да пресичат извън позволените участъци!

Ако през топлите дни и сухи пътища е лесно човек да притича през пътя, когато платното е мокро или заледено, това крие огромен риск от подхлъзване, падане и попадане под гумите на някой автомобил.

Това важи както за децата и учениците, така и за възрастните хора, чиито рефлекси и реакции са по-забавени от на младите и пъргави.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.