Така се прави чудна баница с локум – вкусът й е приказен (лесна рецепта)

0
1748

Това е една наистина фантастична и много вкусна баница с локум, която ще ви подслади душата

Предлагаме ви да се поглезите малко с една супер вкусна баница с локум. Прави се повече от лесно и е идеална за следобедна или сутрешна закуска, а и за десерт.

Рецептата е бърза и не представлява трудност за никого, затова грабнете лист и химикал, защото диктуваме.

Чудна баница с локум, защо да не се поглезим малко?!
Чудна баница с локум, защо да не се поглезим малко?!

Трябват ни кори за баница, две кутии обикновен локум, три яйца, пет лъжици брашно, пет лъжици захар, четири лъжици олио, един бакпулвер.

А за сиропа трябва да имаме 600 грама вода и чаша и половина захар. Ако не искате да ви е твърде сладко, сложете захарта по собствена преценка.



Първо в една по-дълбока купа смесете захарта, брашното, олиото, яйцата и бакпулвера като бъркате енергично докато се получи съвсем хомогенна смес. После вземете една кора и я прегънете на две. На късата й част подредете парченца локум, поръсете от приготвената смес и завийте на руло.

След това поставете това руло в намаслена предварително тава и продължете по същия начин, докато не свършат всички кори.

След като всички рула са вече готови и поставени в тавичката, намажете ги отгоре с олио и ги поставете във фурната са се изпекат. Печем на температура от 160 градуса, докато корите се зачервят. После изваждаме баницата, за да изстине малко и правим сиропът.

Върху изстиналата баница изсипваме хладния сироп и я оставяме настрани, за да „дръпне“ – поне 40 минути. След това е вече съвсем готова за консумация и може сладко да си я хапнем.

Както лично ще се уверите, това е една супер вкусна баница, по която особено пък хлапетата направо полудяват. Зарадвайте ги с нея, а от нас имате приятен апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.