Сочно и топящо се в устата пиле с тиква и още нещо… (рецепта – убиец)

0
712

Пиле с тиква и още нещо – не, не гледайте изплашено, защото няма такава вкусотия

Днес ви предлагаме една рецепта, която нетрадиционно настроените към живота и кулинарията ще намерят за превъзходна, а традиционалистите първо ще извърнат глави потресени. Как така пиле с тиква?!

Ами така! Не само, че пиле с тиква е уникална комбинация, но точно в тази рецепта се получава вкус – убиец. Ако не вярвате, готови сме и да се обзаложим на каквото кажете!

Пиле с тиква и още чудесии - мале, че вкусотия става!
Пиле с тиква и още чудесии – мале, че вкусотия става!

Хайде сега, престрашете се и пробвайте това чудо, защото на всичко отгоре, се прави абсолютно скоростно и аламинут. Дори детето ви ще се справи с приготвянето, стига да пожелае.

Нужни са ни осем пилешки бутчета, един килограм нарязана тиква, една глава кромид лук, осем скилидки чесън, 60 грама зехтин, 16 листа от градински чай и 160 грама кашкавал.



Първо загрейте фурната на 220 градуса, а после в една предварително намаслена тавичка поставете нарязаната тиква, заедно с нарязаните също чесън и лук. Върху тях поставете пилешките бутчета като подправите според собственото си желание и вкус.

Може да ги овкусите с черен пипер, щипка сол, подправка за пиле или каквото ви хрумне и имате под ръка. Поръсете ги отгоре с малко зехтин или олио и ги пъхнете във фурната, където да се запекат за 20 минути.

След като ги извадите, подредете отгоре им листата от градинския чай, поръсете и с кашкавал, и върнете обратно във фурната за още около 15 минути. Периодично проверявайте дали месото е готово и според това преценете кога точно да извадите този деликатес от фурната.

Направете го и пак ви казваме – не само няма да съжалявате, но и ще ни благославяте. Да ви е много сладко на всички! Сигурни сме, че ще е така!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.