Лекарите определиха кога Шумахер ще се възстанови напълно

0
342

Драмата на Михаил Шумахер трогна много хора по света, но добрите новини от лекарите винаги дават още по-голяма доза оптимизъм

В момента за шампиона Михаел Шумахер се грижи екип от 15 висококвалифицирани специалисти.

Те правят масажи, рехабилитация на крайниците.

Следболничното лечение на Михаел Шумахер се извършва под ръководството на френския лекар д-р  Jean-Francois Payen.

Д-р Пайен е убеден, че за пълното възстановяване на Михаел Шумахер може да се говори чак след 3 години.



shumaher
Михаел Шумахер ще се възстанови напълно след 3 години

За много хора този срок може да се стори прекалено дълъг, но Шумахер получи сериозна травма на мозъка, заради която изпадна в кома.

По време на комата се получи не само обездвижване на трупа и крайниците, а и много по-слабо кръвоснабдяване на отделните органи.

До инцидента на ски пистата, Шумахер е водил изключително активен начин на живот. Неговото тяло е било подложено на постоянно физическо натоварване. 

Престоя в кома и цялостното обездвижване е променило естествения за Михаел Шумахер начин на живот, както  работата  на неговите органи и здрави мускули.

Михаел Шумахер бил запален спортист. Той карал ски, правил джогинг, карал бърз мотор, играел тенис и плувал преди падането на ски пистата.

Като пилот от Ф1, където бързите рефлекси са от изключително значение, Шумахер е имал силно развита нервна система и мозък, който реагирал за отрицателно време в критични ситуации.

След комата всички тези рефлекси са загубени и те трябва отново да бъдат възвърнати.

Затова в момента лекарите раздвижват по отделно крайниците на Шумахер и натоварват неговия мозък с умствени занимания, за да успеят накрая да сработят цялото тяло и то отново да започне да работи както преди.

А докато се постигнат тези положителни резултати трябва време. Но лекарите, които се грижат за шампиона Шумахер са изключителни професионалисти и те ще го накарат да се чувства като прероден.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.