Лекарите определиха кога Шумахер ще се възстанови напълно

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Драмата на Михаил Шумахер трогна много хора по света, но добрите новини от лекарите винаги дават още по-голяма доза оптимизъм

В момента за шампиона Михаел Шумахер се грижи екип от 15 висококвалифицирани специалисти.

Те правят масажи, рехабилитация на крайниците.

Следболничното лечение на Михаел Шумахер се извършва под ръководството на френския лекар д-р  Jean-Francois Payen.

Д-р Пайен е убеден, че за пълното възстановяване на Михаел Шумахер може да се говори чак след 3 години.shumaher

Михаел Шумахер ще се възстанови напълно след 3 години

За много хора този срок може да се стори прекалено дълъг, но Шумахер получи сериозна травма на мозъка, заради която изпадна в кома.

По време на комата се получи не само обездвижване на трупа и крайниците, а и много по-слабо кръвоснабдяване на отделните органи.

До инцидента на ски пистата, Шумахер е водил изключително активен начин на живот. Неговото тяло е било подложено на постоянно физическо натоварване. 

Престоя в кома и цялостното обездвижване е променило естествения за Михаел Шумахер начин на живот, както  работата  на неговите органи и здрави мускули.

Михаел Шумахер бил запален спортист. Той карал ски, правил джогинг, карал бърз мотор, играел тенис и плувал преди падането на ски пистата.

Като пилот от Ф1, където бързите рефлекси са от изключително значение, Шумахер е имал силно развита нервна система и мозък, който реагирал за отрицателно време в критични ситуации.

След комата всички тези рефлекси са загубени и те трябва отново да бъдат възвърнати.

Затова в момента лекарите раздвижват по отделно крайниците на Шумахер и натоварват неговия мозък с умствени занимания, за да успеят накрая да сработят цялото тяло и то отново да започне да работи както преди.

А докато се постигнат тези положителни резултати трябва време. Но лекарите, които се грижат за шампиона Шумахер са изключителни професионалисти и те ще го накарат да се чувства като прероден.

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар