Най-вкусното и лесно рагу (става за нула време, а вкусът му е чуден)

0
2087

Това рагу с картофи и зеле е наистина голяма вкусотия, която препоръчваме преди новогодишното преяждане

Предлагаме ви една постна, но страшно вкусна рецепта за рагу със зеле и картофи, която няма как да не ви хареса. Прави се лесно, а е и диетична, така че като нищо може да се превърне в една от любимите ви.

Запишете си всички необходими продукти за нея, както и стъпките, по които да го сготвите.

Чудно и апетитно рагу с картофи и зеле
Чудно и апетитно рагу с картофи и зеле

Трябва ни олио за пържене, малко черен пипер, един дафинов лист, две лъжици доматено пюре, половин връзка кориандър, бялата част от един стрък праз лук, пет картофа, 600 грама прясно зеле, една-две скилидки чесън и сол на вкус.

Първо нарязваме на ситно зелето и го слагаме в една тенджера, а отгоре заливаме с вода. Слагаме две лъжици олио и подправките, а после задушаваме на слаб огън за близо 15 минути.



Картофите обелваме и нарязваме на по-едри парчета, а лука режем на ситно и ги запържваме на тиган също за около 15 минути. После ги подправяме на вкус, добавяме и доматеното пюре, и запържваме за още 4-5 минути.

Към зелето в тенджерата прибавяме дафиновия лист и подправяме още малко, ако сметнем за необходимо. Накрая прибавяме картофите към зелето, както и останалите продукти и задушаваме за петнадесетина минути всичко това. При сервиране поръсете с кориандъра, нарязан на ситно и ще си оближете пръстите.

Това е едно вегетарианско, но наистина много вкусно ястие, което непременно трябва да опитате – особено преди коледните и новогодишни празници, когато няма да станем от софрата и най-вероятно ще трупнем няколко килца към талията си.

Така че защо да не разтоварим сега и да се поглезим с това хем диетично, хем супер вкусно ястие. Желаем добър апетит на всички и да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.