Супер вкусотия – филе от риба в бутер тесто (апетитна и бърза рецепта)

0
673

Филе от риба в бутер тесто ще ви допадне много, защото се получава наистина вкусно

Днес навръх Никулден ви предлагаме отново рецепта с риба – може да я правите, когато си поискате, защото е нестандартна и става чудно вкусна. Това е филе от риба в бутер тесто с картофки.

Запишете си всички необходими продукти и точния начин на приготвяне, който е сто пъти по-лесен от много други рецепти с риба, с които сте се захващали.

Тази рецепта за филе от риба и картофки в бутер тесто става наистина много вкусна и различна
Тази рецепта за филе от риба и картофки в бутер тесто става наистина много вкусна и различна

Трябва ни около 500 грама филе от риба – видът й е по ваш избор, най-добре е да няма никакви кости, 500 грама бутер тесто, един лимон, черен пипер и сол на вкус, 2-3 сварени и после настъргани картофа.

Първо поръсваме филето с черния пипер и солта, може дори предварително да го накъсаме на парченца. Бутер тестото го разделяме на две части като в средата на всяка част нареждаме 3-4 резенчета лимон – гледаме да ги редим керемидообразно.



Отгоре им поставяме филето от риба, а над нея пък слагаме настърганите картофи, като може предварително да ги овкусим по желание. Накрая взимаме краищата на бутер тестото и ги затръщаме като пакетче.

Поставяме да се пече в тавичка без мазнина. Става сравнително бързо, а вкусът му е незабравим. Сами ще се уверите какъв деликатес е, а сега ви желаем добър апетит и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.