Чудесата на Пресвета Богородица почитаме днес

0
625

Личността на Пресвета Богородица не свързваме само с раждането и отглеждането на Иисус Христос. Името на Божията майка свързваме с безброй чудеса

На 24 октомври православният свят почита способностите на Пресвета Богородица да дарява изцерение по един напълно чудесен начин.

Поводът за този празник е една чудотворна икона, чиято сила била открита в древността.

Както е записано в свещените книги, в Русия през 1688 г. царували Петър и Иоан, а патриарх на страната бил Иоаким.

Патриархът имал сестра Евтимия, която получила голяма рана на единия хълбок, която не могла да зарасне, въпреки че лекарите изписвали различни отвари и мехлеми.



bogorodica-radost
Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Всех скърбящих радост“

Раната на  Евтимия ставала все по-дълбока. Даже вътрешностите й започнали да се показват.

Силите започнали да напускат Евтимия и тя помолила нейните слугини да я изправят малко, за да се помоли на Пресвета Богородица.

Младата Евтимия осъзнавала, че е на смъртен одър, но искала да разбере защо е наказана по този толкова мъчителен начин. Дали не е извършила някакви грехове.

Евтимия поискала прошка от Божията майка, за да може да умре спокойно.

Докато се молела, страдащата жена дочула глас, който й казал, че страданията й ще приключат, ако се помоли на чудотворния образ на Пресвета Богородица, изобразен на иконата „Всех скърбящих радост“ (Радост за всички скърбящи – страдащи).

Гласът, който Евтимия чула бил на Божията майка. Тя поръчала свещеникът от храма да се яви при болната Евтимия като донесе с него и чудотворната икона.

След като отслужи водосвет, Евтимия ще се оправи.

След като оздравее, Божията майка заръчала на Евтимия да разказва на всички за чудото, което е изживяла, за да прославя Пресвета Богородица и Иисус Христос.

Който се моли с дълбока и искрена вяра пред иконата на Божията майка „Всех скърбящих радост“ ще получи изцерение на страданията, ще може да има деца, ако е бездетен, ще намери търсената любов, ще получи душевен комфорт и смирение, ще получи прозрение по въпросите, които го вълнуват и тревожат.

На празника днес тази икона е  изнесена за поклонение, но нейната сила е огромна през цялата година.

Когато си купите от някоя църква или манастир иконата на Пресвета Богородица „Всех скърбящих радост“, след това я осветите и  й се молите у дома, молитвите ви отново ще бъдат чути.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.