Честит Имен ден на 9 декември!

0
1013

На 9 декември почитаме едно от най-важните исторически събития, което дава последващо развитие на християнството. Честит Имен Ден!

Иисус Христос нямаше да се появи на нашия свят, ако Дева Мария не го беше родила. Дева Мария се появи на нашия свят, след като Свети арх. Гавраил навести нейните бездетни родители и ги предупреди, че е настъпил моментът да станат родители.

На 9 декември Света Анна заченала, а на 8 септември родила момиченце, което със Свети Йоаким кръстили Мариям – Мария.

Двамата родители не се радвали дълго на своето дете, защото преди да станат родители, те дали обет, че ако Господ им даде дете, те ще го посветят на него.

Когато малката Мария навършила 3 годинки, Свети Анна и Йоаким трябвало да изпълнят дадения обет.



Те завели малкото дете в храма, където служел Свети Захария. Мария сама се изкачила по стълбите, за да остане там. Това се случило на 21 ноември – Денят на християнското семейство.

По-късно Свети Захария ще се срещне със Свети арх. Гавраил, за да го предупреди, че след дълги години без деца, той и неговата праведна жена Елисавета ще станат родители на момченце. Това е Свети Йоан Предтеча.

anna-sv-maria
Света Анна и малката Мария – чудотворна икона от Атон

След като на 9 декември Света Анна заченала малката Мария, тя се превръща и в баба на Иисус Христос.

На 9 декември имен ден празнуват   Ана, Ани, Анна, Анка,  Анита, Аника, Анелия, Анета, Анушка, Анчето, Аньо, Яна, Янка, Янко и Янчо.

Света Анна закриля брака, семейството, бременните жени, майчинството и вдовиците.

На 9 декември вървете на църква, за да се поклоните на Божията баба и да я помолите да пази вашите домове и семейства, а също така да пази всички хора по Земята, за да няма трагедии и безумия, а само щастливи хора и семейства. 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.