Ориз с тиквички и кашкавал – тази вкусотия си струва да се опита (много лесна рецепта)

0
280

Този ориз с тиквички и кашкавал става абсолютен „мозък“, пръстите да си оближеш!

Предлагаме ви една изпитана и много вкусна рецепта за ориз с тиквички и кашкавал. Прави се лесно и скоростно, а е истинско удоволствие за небцето.

Няма да съжалявате, ако си го спретнете за вечеря или обяд, затова грабвайте химикала и записвайте точната рецепта.

Ориз с тиквички и кашкавал е цяло изкушение за сетивата
Ориз с тиквички и кашкавал е цяло изкушение за сетивата

Трябват ни една глава лук, един морков, един домат или доматено пюре, 150 грама ориз, 300 грама тиквички, 50 грама брашно, три-четири скилидки чесън, малко копър, 150 грама кашкавал и подправки според собствения ви вкус.

Първо запържваме леко моркова, заедно с лука. След това към тях добавяме и ориза, и продължаваме да пържим, докато не стане прозрачен на цвят. После прибавяме в тигана и нарязания на кубчета домат или доматено пюре, ако сме предпочели него. Наливаме и малко водичка.



Оставяме всичко това да покъкри в тигана, докато не видим, че водата вече се е изпарила. След това взимаме един йенски съд и изсипваме тази смес в него. Отгоре поставяме нарязаните на кръгчета тиквички, които обаче предварително сме оваляли в брашното.

Поставяме и нарязаните чесън и копър, слагаме малко олио и пъхваме съда във фурната, където се пече, докато тиквичките станат готови. Когато вече са готови, слагаме настъргания кашкавал най-отгоре и връщаме обратно във фурната, докато се разтопи.

Това ястие става от вкусно, по-вкусно, както сами ще се уверите. А и се прави сравнително бързо и лесно. Може да сервирате от него, както за основно ястие, така и за предястие с подходящо питие. И в двата случая вкусът му е един и той е разкошен.

Желаем добър апетит на всички и да ви е наистина сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.