Времето сменяме утре, обстановката в страната е критична

0
621

И тази година очаквахме снега да падне, а той отново взе, че ни изненада неприятно. Вече е обявено бедствено положение, а утре сменяме времето

В четвъртък и петък валяха проливни дъждове в почти цялата страна, а тази нощ времето пресече дъжда на сняг, който покри голяма част от страната.

И докато сутринта се радвахме на приятно падащия бял и пухкав сняг, само няколко часа по-късно вече започна да ни дотяга, защото снегът донесе редица неприятности.

Освен, че снегът затрупа градовете и направи пътищата непроходими, статистиката извън населените места също не е розова.

snjag-bg
Първият голям сняг у нас заваля и създаде големи проблеми

На прохода Троян-Кърнаре са блокирани 10 автомобила. Пътна помощ и специализирана техника се опитва да ги освободи от снежната прегръдка, за да могат да се приберат.



Движението по автомагистралата София – Варна в района на Велико Търново е спряно, поради  натрупалия голям обем сняг. Непрекъснатият снеговалеж обезсмисля чистенето на пътя от снегорини, защото те не могат да оставят чиста пътна настилка.

Проходът Шипка също е затворен, поради обилния снеговалеж, а кметът на Габрово обяви бедствено положение в града.

При неблагоприятни атмосферни условия се играе мачът Левски – ЦСКА.

За да се проведе вечното дерби, снегорин влиза на терена, за да изчисти натрупалия сняг.

Там, където в България вали сняг, снегът причинява неприятности. Но в районите, в които времето е дъждовно, дъждът върши поразии.

Заради силният и проливен дъжд, пътят между Варна и Бургас е затворен, защото има наводнен и непроходим участък.

snjag
Започна времето на снега. Бъдете внимателни по улиците!

Напомняме на всички наши читатели, че трябва да разчиствате снега пред вашите къщи, входове на блокове, магазини. Наръсете със сол или с луга, за да не се хлъзгате вие и гражданите, които преминават.

Не трябва да забравяте, че Общинските инспекторати ще тръгнат на проверки и ще слагат глоби, за да пълнят държавната хазна.

Използвайте почивните дни, докато снегът все още не е отъпкан и се чисти по-лесно, за да не ви изненадат органите с някой неприятен акт.

И на фона на цялата какафония, утре в 04:00 часа ще бъде променено времето.

Трябва да върнем стрелките на часовниците с 1 час назад.

Много хора се притесняват, защото ще изпаднат в депресия от ранното мръкване вечер.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.