Фалшива торта Гараш – пръстите ще си оближете с тази вкусотия (лесна рецепта)

4
2267

Тази фалшива торта Гараш става страшно вкусна и се прави лесно

Фалшива торта Гараш – тази рецепта ни е любима, защото се прави много елементарно, а става чудно вкусна. И макар да не е оригиналът, това не пречи да я обожаваме и да не може да я оставим, щом я вкусим.

Ето какви продукти ни трябват за нея и как точно се прави тя.

Трябват ни шест яйца, 45 грама какао, 100 грама смлени орехи, 125 грама по-меко масло, 100 грама захар (или пудра захар), три лъжици ром, коняк или ликьор, три ванилии.

Фалшива торта Гараш - любим десерт за делник или празник
Фалшива торта Гараш – любим десерт за делник или празник

Първо разбиваме захарта и маслото така, че да се получи пухкав крем, а после добавяме към него един по един и шестте жълтъка от яйцата. Отново разбиваме хубаво и слагаме ванилията и какаото. Продължаваме да бъркаме, докато пред нас се получи напълно единна смес.



След това взимаме една трета от крема и го отделяме в хладилника, където да стегне, а към останалата част от крема прибяваме смлените орехи и белтъците, които сме разбили на сняг. Трябва обаче да внимавате при бъркането им, за да не спадне крема – затова бъркайте отдолу нагоре.

След това взимаме една тава, покрита с хартия за печене и изсипваме сместта като слагаме да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна. Достатъчни са 45 минути. После изваждаме блата и го оставяме да поизстине, след което го сиропираме с алкохола и го намазваме с отделения преди това крем.

Отстрани и отгоре на тортата поръсете със смлените орехи, а по желание може да поръсите и малко от какаото на прах.

И така нашата фалшива торта Гараш е вече съвсем готова. Ако обичате да я хапвате студена, може да я оставите за още малко в хладилника. А после си знаете – режете вкусните парчета и си доставяте цялото удоволствие на света. Е, не е особено диетично, но пък после ще му мислим.

Добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

4 КОМЕНТАРИ

    • Няма брашно, блатът е само с орехи, правил съм я много пъти, но орехите са ми малко повече от 100 г – 2 чаши смлени. Внимавайте като я изваждате от формата, защото се троши лесно.

    • Да, много правилно сте разбрали Стела, няма брашно. Една любима моя торта 🙂

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.