Най-вкусните пълнени гъби в супер лесна рецепта (мезе разкошотия)

0
4012

Тези пълнени гъби се правят много лесно и приятно, а вкусът им те грабва от първа хапка

Това е една супер лесна и много вкусна рецепта за пълнени гъби, които стават уникално предястие, а може и основно ястие с гарнитура по ваш избор. Не излизат и никак скъпо, което в наши дни си е повече от предимство.

Трябват ни един килограм по-едри печурки, три стръка зелен лук, 150 грама шунка, а може и бекон, 150 грама кашкавал, една лъжица зехтин.

Пълнени гъби за чудо и приказ, мезе фантазия
Пълнени гъби за чудо и приказ, мезе фантазия

Първо измиваме гъбите и махаме пънчетата им. След това поставяме гъбите в тавичка за печене, в която наливаме една чаша вода. Слагаме да се пекат на средна фурна с температура около 200 градуса, докато станат полуготови. Пънчетата пък нарязваме на ситно.

Взимаме един по-дълбок ган и в него загряваме зехтина, след което задушаваме пънчетата, вече нарязани. След като видим, че са почти готови, слагаме към тях ситно нарязаните шунка и зелен лук. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.



Гъбите от фурната ги изваждаме и премахваме водата, която се е отделила при печенето им. Сместта от нарязаните пънчета, шунка и лук я разпределяме по равно в гуглите на всички гъби, а най-отгоре слагаме и парченце кашкавал.

Връщаме във фурната, а ако е необходимо наливаме още малко прясна водичка. Запичаме пълнените гъби докато кашкавалът се разтече и добие златист цвят. Тези гъби след това може да сервираме като прядястие или като основно ядене с гарнитура или салата по избор.

Ще видите, че тези пълнени гъби стават хем лесно, хем са много вкусни. Вървят отлично с винце или биричка, защото са прекрасно мезе. Трябва да отбележим и че по ваш вкус може да добавите или промените някоя от съставките в плънката – зависи какво желаете лично вие.

Добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.