Направете си този апетитен и супер хрупкав чипс от тиквички – мезе и половина

0
1015

Чипс от тиквички – звучи ви хубаво, нали?! А вкусът му е още по-хубав

Предлагаме ви една супер рецепта за страшно мезе, а именно чипс от тиквички. Става вкусен и хрупкав, а и е по-диетичен от картофения, по обясними причини.

Рецептата е много лесна и сега ви предлагаме да си я запишете.

Чудно вкусен и хрупкав чипс от тиквички
Чудно вкусен и хрупкав чипс от тиквички

Трябват ни една тиквичка, една чаша прясно мляко, една шепа галета, шепа настърган пармезан, една скилидка чесън, една връзка пресен магданоз, черен пипер и сол на вкус, олио за намазване.

Цялата работа по приготвянето на този апетитен чипс от тиквички е има-няма половин час. Ще видите колко лесно и скоростно се приготвя, но пък за сметка на това се яде за нула време.



Най-напред настържете пармезана и нарежете на много ситно чесъна, заедно с магданоза, който също трябва да е на колкото е възможно по-ситни парченца. Разбъркайте всичко това после с галетата и подправете със сол и черен пипер на вкус.

След това потопете нарязаните на кръгчета тиквички първо в млякото, а после в готовата вече смес и ги наредете в една тавичка, в която ще ги мушнете във фурната.

Фурната трябва да бъде предварително загрята на 220 градуса. Оставете ги в нея и ги извадете, когато видите, че вече са се запекли до апетитен златист цвят, а ароматът им ви удари доректно в носа.

С този хрупкав чипс от тиквички може да изпиете цялата бира на света, той просто няма оставяне. Но все пак не прекалявайте, защото знаете какво е на следващия ден и как от махмурлук ви иде да виете. Така че всяко нещо с мярка…

Добър апетит на всички и да ви е много вкусен този хрупкав тиквен чипс!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.