Така се прави най-крехкото пиле, което сте яли (само се отделя от кокала)

0
303

Пиле, приготвено по тази рецепта, става истинска наслада за стомаха и небцето

Месо, което само си се отделя, без да ни трябва нож – това е пилето, приготвено по тази рецепта. На пръв поглед най-обикновена рецепта за пиле в бира, но и майсторлъкът си е винаги от значение, както знаем, нали?!

Трябва ни едно пиле около 500 грама, половин литър бира, сол и черен пипер на вкус, различни подправки според вкуса и предпочитанията ни.

Опитайте тази рецепта за пиле в бира и лично ще се уверите колко крехко става - наистина се разтапя в устата
Опитайте тази рецепта за пиле в бира и лично ще се уверите колко крехко става – наистина се разтапя в устата

Приготвянето е лесно като детска игра. Първо нарежете пилето на порции и след това обилно го намажете с подправките и го поставете в предварително намаслена тавичка.

Отгоре залейте с бирата и го оставете да се пече във фурната, която е загрята на 180 градуса. Готово е след около 45 минути, а става толкова крехко, че месото само се отделя от кокалите.



Ако желаете, може да добавите предварително към него и нарязани на тънко картофи като гарнитура, а ако предпочитате те могат да бъдат изпържени или запечени отделно.

С това пиле върви всякаква гарнитура като освен картофите, може да сложите почти всяка салата или зеленчуци на скара, както и зеленчуци на пара. Пилето с бира става наистина чудно вкусно и нека не ви заблуждава това, че се е „напило“ с бира. Една студена биричка отделно ще му дойде дюшеш.

Желаем добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.