Картофено руло с гъби – различно и адски вкусно нещо (лесна и атрактивна рецепта)

0
809

Картофено руло с гъби е наслада за всяко небце, просто защото винаги се получава и то прекрасно

Защо да не си спретнем нещо по-различно и същевременно много вкусно за вечеря?! Предлагаме на вниманието ви рецептата за картофено руло с гъби, което неясно защо, но винаги се получава и винаги е страшно апетитно.

Трябват ни 250 грама гъби, два килограма картофи, четири глави лук, три яйца, 250 грама кашкавал, три лъжици брашно, черен пипер, сол и галета.

Картофено руло с гъби е кулинарна приказка
Картофено руло с гъби е кулинарна приказка

Първо започваме да майсторим картофеното тесто като сваряваме и после добре намачкваме картофите като, че правим пюре. Смесваме ги заедно с трите лъжици брашно и трите яйца. Месим тестото на ръка и го разстиламе после върху кърпа като гледаме да е с правоъгълна форма.

Върху пласта от картофите настъргваме половината от кашкавала, а после правим вкусна плънка като леко запържваме в масълце лука, нарязаните гъби, солта и черния пипер.



Готовата плънка я поставяме точно по средата на тестяния блат от картофите и като си помагаме с кърпа, започваме да навиваме на руло. След това го преместваме рулото в тава и го заливаме с малко разтопено масло отгоре – добре е да направим предварително малки разрезчета върху него с вилица или нож.

Най-накрая поръсваме отгоре му с галетата и слагаме в сгорещената вече фурна, където да се запече за около десетина минути. Чак, когато го извадим вече готово и опечено, го поръсваме с останалата част от настъргания кашкавал.

Отново и за последно връщаме във фурната, където оставяме да престои, докато се разтопи кашкавалчето. А после вадим, оставяме малко настрани да изстине, за да не се степа при рязането и после сладко и с огромен кеф си го консумираме.

Хора, да знаете, че това нещо става ама действително страшно вкусно и ароматно. Върви, както за мезе, така и преспокойно за основно ястие. Желаем ви хубави моменти край семейната трапеза и отличен апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.