Направете си тези скоростни и красиви кошнички (перфектно лакомство за децата)

0
523

Тези кошнички бързо стават любими на всички малчугани, защото не са само вкусни, но и много красиви

Наближават празниците, но преди тях е уикендът. Като имаме свободно време, защо да не се поглезим и най-вече да не зарадваме хлапетиите вкъщи с един хем лесен, хем красив, хем вкусен десерт.

На трите характеристики отговарят тези чудни кошнички, чиято рецепта сега ви споделяме. Приготвянето им не представлява никаква трудност и всички сами ще го установят, ако решат да се заемат с тях.

Разкошни кошнички, в които малките се влюбват
Разкошни кошнички, в които малките се влюбват

Запишете си нужните за тях продукти и как да ги приготвите по възможно най-лесния начин.

Трябва ви една кофичка кисело мляко, една кофичка захар, две кофички брашно, 100 грама олио, четири яйца, едно пакетче амонячна сода, две ванилии.



Първо взимаме една купа и поставяме в нея яйцата, олиото, захарта, амонячната сода – предварително загасена в киселото мляко. Разбъркваме много добре всичко това и започваме постепенно да добавяме към сместта и брашното, което първо сме смесили добре с ванилиите.

Във формички наливаме до половината от сместта – важно е да се спази това изискване за количеството, защото при печенето обемът се удвоява заради амонячната сода.

Преди да пъхнем в нашата фурна, може да поръсим отгоре всяка формичка и с натрошени ядки, но това е по желание. След това слагаме да се пече на умерена температура, а когато са вече готови, ги поливаме отгоре с разтопен шоколад или ги поръсваме с пудра захар.

Тези кошнички са ни любими, защото се приготвят повече от лесно, а стават чудно вкусни и децата ги обожават. Те са идеални за следобедна закуска, както и за вкусен десерт на обед или вечерта.

Желаем добър апетит на всички и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.