Това са най-важните поверия за Коледа (I част)

0
391

Вярвате или не, по Коледа се случват чудеса

До Коледа остават броени дни и вероятно вие също сте обзети от празничната атмосфера, която цари наоколо.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от най-интересните поверия за Коледа.
Така например едно от поверията за Коледа гласи, че задължително трябва да отидете до пазара и да си купите нещо, макар да е мъничко и евтино. Важното е за Коледа да внесете нещо ново в дома си.

Вярвате или не, по Коледа се случват чудеса
Вярвате или не, по Коледа се случват чудеса

Може би знаете, но на този ден метенето, чистенето и прането са забранени. Ако планирате подобна работа, то ще трябва да я свършите преди Коледа.
На този ден не бива и да се шие, тъй като според народните вярвания, някой ще ослепее.

На Коледа се приемат гости или се ходи на гости. Облечете си най-хубавата премяна, която обаче в никакъв случай не трябва да е в черен цвят, тъй като ще ви донесе нещастие.
Пожелайте си нещо точно в нощта преди Коледа, тъй като това е времето, в което стават чудеса и се сбъдват дори най-съкровените мечти.



Смята се, че нощта срещу Коледа е пророческа и затова неомъжените жени не трябва да изяждат първото залче от питата на Бъдни вечер. Отделете го и по-късно го сложете под възглавницата си, за да сънувате мъжът, който ще поиска ръката ви.

Смята се, че ако на Коледа се разрази виелица, пролетта ще настъпи по-рано. Ако пък по клоните на дърветата има слана, това е знак за богата реколта, пише ladyzone.bg.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.